Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΝ

 


       Οι εκδόσεις "ἀκολουθεῖν" κυκλοφόρησαν νέο βιβλίο για τον μακαριστό Γέροντα του Πειραιά, τον π. Γεώργιο Κρητικό (1922-2015). Πρόκειται για μικρό σχετικά βιβλίο (96 σελ.) που σκοπό έχει την προβολή μίας μεγάλης προσωπικότητας που έζησε και έδρασε στον Πειραιά (Ι. Ναός Αγίων Αναργύρων Καραβά), σφραγίζοντας την πνευματική του ζωή κατά τα έτη 1951 έως το 2015. Ξεχωριστό στοιχείο της ζωής του μακαριστού Γέροντα (Κερκυραίου την καταγωγή) ήταν η ιδιαίτερη σχέση του με τον όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, τον οποίο είχε πνευματικό από το έτος 1946 έως το τέλος του μεγάλου οσίου (1991). 
          Η ύλη του βιβλίου διαρθρώνεται σε τρία μέρη:  
    Το Α΄ που περιλαμβάνει μία βιωματική προσέγγιση της πνευματικής του ζωής, κάποια γεγονότα από τη ζωή του δοσμένα με λογοτεχνική μορφή και ένα ανθολόγιο λόγων του και σύντομων περιστατικών της ζωής του εν είδει μικρού Γεροντικού. 
       Το Β΄ περιλαμβάνει ένα γραπτό αφιερωματικό κείμενο του ίδιου του π. Γεωργίου Κρητικού για τον πνευματικό του όσιο Πορφύριο, όπως και αποσπάσματα από την αρθρογραφία του στην (εφημερίδα τότε: 1980-1983) "Πειραϊκή Ἐκκλησία".  
     Το Γ΄ περιλαμβάνει δύο ποιητικές απόπειρες για τη σπουδαία μορφή του. 
       Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί προσωπογραφία του Γέροντα - δημιουργία του ιερομονάχου π. Μελετίου Κατσουρού (ιατρού, θεολόγου και αγιογράφου). 
    Το βιβλίο μπορεί να βρει κανείς σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, τιμάται 6 ευρώ, ενώ κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.